marți, 30 ianuarie 2018

Despre Bazinul de inot scolar



Constructia este realizata dupa un proiect tip si se adreseaza uzului didactic, cu posibila utilizare publica in perioada de timp din afara orarului scolilor din localitate si nu se adreseaza activitatilor competitionale. Bazinul de inot are o adancime variabila intre 1,20 si 1,80 m si o dimensiune de 25 * 12,5 m. Este prevazut cu 5 culoare de 2,5 m latime si cu blocstarturi la capatul de 1,80m adancime in conformitate cu normele europene.

De asemenea, elevii care vor folosi acest bazin de inot vor avea acces la 2 vestiare, diferenţiate pe sexe, prevazute cu dotari moderne, dusuri si grupuri sanitare, iar profesorii vor avea propriul vestiar. Totodata in cladirea care adaposteste bazinul de inot se regaseste si un cabinet de prim ajutor. Capacitatea acestuia este de 65 de persoane, constructia fiind proiectata pentru a fi utilizata simultan de doua clase de elevi, impreuna cu profesori si personalul de intretinere.
Constructor:  SC CONBAC SA
Valoarea finala: 4.780.165 RON
Stadiul proiectului: FINALIZAT

Datele de mai sus le gasiti accesand pagina de internet a CNI cu un click AICI

La cele scrise mai sus ar trebui adaugat si: 

STADIUL ACTUAL - Mare realizare a echipei Serban din categoria NE-, adica: Neterminata, Neutilizabila, Nefunctionala, Neconectată, Neinaugurata, Nepotrivita in acea zona, care nu era NECESARA.

Cam asa trebuia sa arate, alte localitati beneficiare ale aceluiasi tip de proiect au terminat, au inaugurat si folosesc aceasta investitie. La Slanic Moldova mai trebuiau dupa vorbele lor vreo 5000 de euro si era gata. 
Gata pentru ce? 
Nu numai ca nu au terminat proiectul, nu numai ca nu au cheltuit acei 5000 de euro, dar nu s-au gandit ce se va intampla dupa terminare, dupa inaugurare, cand s-ar fi inscris poate 10 copii (o cifra optimista) care aveau nevoie de instructor PLATIT din bani publici, care nu avea justificata activitatea permanent, nu s-au gandit cu ce bani vor plati cheltuielile de umplere si golire a bazinului, tratamentele specifice, costurile de iluminat si incalzire. 

Am observat ca hotelul Perla a fost construit de aceeasi firma de constructii si cam in aceeasi perioada. Nu vreau sa fiu rea, dar mi se cam invart cateva intrebari prin cap ...

O cladire aratoasa din exterior, un nume grandios BAZIN DE INOT, un titlu frumos pe o lista de realizari electorale, dar complet inutila, BANI PUBLICI TOCATI FARA CAP SI FINALIZARE. Dar, DA, au atras fonduri nerambursabile. Bravo, felicitari, dar vreau si eu sa-mi inscriu copilul la cursurile de inot, se poate? 

Mi-e teama sa ma gandesc la faimosul proiect Aqua Land, daca ar fi fost aprobat, cum ar fi fost executat, daca ar fi fost functional in conditiile in care ei ar fi ramas la putere ... 

Dupa o mica cautare pe google am gasit un material publicat de Ziarul de Bacau in care scrie cam asa:  „Proiectul este in lucru la Consiliul Judetean (nu la Slanic Moldova, la fel ca si Partia) (UPS.... iar v-am prins cu minciunica) si prin el se doreste infiintarea unui complex multifunctional cu patinoar, parc de role, punct de informare turistica, loc de joaca pentru copii, teren de sport si aqualand. Proiectul este estimat la opt milioane de euro din care se doreste sa se atraga din fonduri europene circa 3,5 milioane euro. Parcul de distractii ar urma sa asigure partea de divertisment din statiune pe timp de vara, asta dupa ce iarna ar fi asigurata de pirtia de schi.” - 16 DECEMBRIE 2011  În Campania Electorala din 2016 Aqualand-ul era încă în stadiu de promisiune, iar azi primarul Baciu e acuzat ca nu a depus acel proiect, care era gata. Pai daca era gata de ce nu a fost depus pana in iunie 2016? Trebuia o momeala de campanie? 

UPDATE:
vin si „notele de plata”
click AICI

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu