vineri, 23 februarie 2018

FORMATORI DE OPINIE

Traim in „Era informatizarii” si asta incepe sa ne ocupe din ce in ce mai mult timpul. Prea putin din ceea ce stim despre lumea ce ne inconjoara provine din propria noastra experienta. Majoritatea informatiilor cu care traim vin din presa, fie ea audio, video sau scrisa.
Azi toata lumea poate sa se transforme intr-un „trust de presa”. Prima data alegi subiectul despre care vrei sa scrii, care trebuie sa coincida cu o nevoie stringenta a populatiei, de exemplu cura de slabire.
Toata lumea vrea sa slabeasca si cauta pe internet diverse cure, face experimente cu propriul organism, de cele mai multe ori cu consecinte negative sau fara efect, in loc sa mearga la un medic nutritionist care iti va spune exact ce trebuie sa faci. Ce spune doctorul este mereu solutia sigura, dar si cea mai grea iar noi cautam solutia cea mai usoara si mai simpla. Oare cand ne vom invata minte?
Sa revin la subiect. Stiti cat este de usor sa captezi atentia celui care cauta ceva. Oamenii sunt extrem de naivi, inca au tendinta sa creada tot ce aud, mai ales cand cel care iti explica iti spune parca exact ce vrei sa auzi. Se spune ca adevarul doare. Niciodata nu putem sa credem ceva decat atunci cand devine prea tarziu.
Ca sa ai putere in ziua de azi ai nevoie de sustinerea a unei mase cat mai mari a populatiei. In istorie castigai ce voiai cu arma, inlaturai pe cei care iti stateau in cale, stapaneai prin frica. Astazi, cand se spune ca traim in democratie, ai nevoie sa manipulezi ca sa obtii ceea ce iti doresti, iar ca sa manipulezi trebuie sa te transformi intr-un lider, sa-ti creezi o imagine cat mai pozitiva si atragatoare.
La Slanic Moldova se munceste din rasputeri a se crea un astfel de lider, un „formator de opinie” in persoana fostului primar de Slanic. Contul dumnealui de Facebook este administrat cum bine stiti de E.P. (nu vreau sa-i mai scriu numele). Toata lumea il stie pe Andrei Serban, stie felul „liber  si  traditional” in care se exprima, e greu de crezut ca stie ce inseamna diacriticele si cum se utilizeaza, e greu de crezut ca se exprima astfel sau ca stie sa puna gifuri din filme in loc de un cuvant.
In paralel cu ”divinizarea” contului de FB se creaza discutii pe diferite pagini sau postari in care comenteaza aceeasi oameni, discutand intre ei. Cum v-am mai spus ei sunt Pocos, Rahau si Bernad. Se mai baga in seama si Duna, in rest tot ei sunt: Ghita Salvatorul, Daniel Coman, Alex Scurtu, Mihaela Retucher si alte atatea conturi mai mult sau mai putin fictive.
Partea proasta este ca populatia „pune botul”. La fel cum e mai usor sa crezi ca Ducan sau nu  stiu care cura te transforma din tank in floare, la fel de usor este sa crezi pe cel care te manipuleaza.
Trebuie doar sa te uiti la el sa vezi cine sunt cei care va manipuleaza. 

2 comentarii:

  1. https://aifostmintit.blogspot.ro/2018/02/formatori-de-opinie.html?m=1

    IDEM

    https://adevaratul-slanic.webnode.ro/minciuni-si-adevaruri/

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere